flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено особливий режим роботи суду

22 червня 2020, 08:55

     Із 22 травня в Україні оголошено наступний етап послаблення карантину, а у зв’язку з продовженням зростання в державі кількості заражених на  гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, Постановою Кабінету Міністрів України № 500 від 17 червня прийнято рішення про запровадження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року, яким встановлено, що на період дії карантину забороняється:

- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

- самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

- відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб;

- діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

- здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом.

     У зв’язку з продовженням карантину до 31 липня 2020 року, відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 року, № 392 від 20.05.2020 року, № 500 від 17.06.2020 року «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», наказом голови Київського районного суду м. Полтави № 19-о.д. від 22.06.2020 року продовжено особливий режим роботи Київського районного суду м. Полтави та карантинні заходи до 31 липня 2020 року.

 

 

     З метою недопущення розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі, спричинених коронавірусом, збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду, Київським районним судом м . Полтави вжито заходів, спрямованих на мінімізацію ризиків розповсюдження коронавірусної інфекції, зокрема:

- здійснюється інформування відвідувачів і працівників суду про шляхи поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 та заходи профілактики і реагування на виявлення симптомів захворювання. Відповідну інформацію розміщено в загальнодоступних місцях у приміщенні суду.

- припинено всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо);

- тимчасово зупинено особистий прийом громадян керівництвом;

 - у суді обмежено проведення нарад, семінарів, навчань та інших масових заходів, крім невідкладних, які проводяться в режимі відеоконференції, обмежено направлення працівників суду у відрядження, крім випадків, коли така участь є обов’язковою;

- обмежено контактування працівників  канцелярії з відвідувачами щодо приймання документів;

- заборонено допуск у судові засідання та приміщення суду відвідувачів без засобів індивідуального захисту та осіб з ознаками респіраторних захворювань;

- обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;

- в робочих кабінетах та інших приміщеннях проводиться щоденне вологе прибирання із використанням дезінфікуючих засобів;

- здійснюється додаткова дезінфекція і кварцування залів судових засідань та приміщень загального доступу;

- посилено заходи санітарного контролю: у службових і технічних приміщеннях проводиться щоденне вологе прибирання поверхонь, комп’ютерної техніки та телефонних апаратів з додаванням дезінфікуючого розчину, протирання дезінфікуючим розчином ручок вхідних дверей, у залах судових засідань, поручнів на сходах, у доступних для відвідувачів та працівників місцях розміщено засоби для дезінфекції рук.

     У період карантину Київський районний суд м. Полтави жодного дня не припиняв здійснення правосуддя та продовжує виконувати свій конституційний обов’язок і надалі, а тому судді та апарат суду щодня перебувають в зоні ризику.

     З метою попередження інфекційних захворювань, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією COVID -19, Київський районний суд м. Полтави також просить громадян утриматися від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

     Просимо поставитись з розумінням до тимчасових профілактичних заходів та пропонуємо Вам скористатись можливістю подати свої заяви чи інші звернення до суду із використанням поштового зв’язку, сервісів «Електронного суду» та електронної пошти.