flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо виборів Президента України 2019 року

18 січня 2019, 13:53

     Чергові вибори Президента України мають відбутися 31 березня 2019 року згідно з затвердженням календарного плану виборів Центральною виборчою комісією України.   

     Постанова про проведення виборів президента (реєстраційний номер 9342) опублікована у спецвипуску «Голос України» 28 листопада 2018 року. У разі якщо кандидати не наберуть абсолютну більшість, другий тур відбудеться 21 квітня.

     Виборча кампанія почалася 31 грудня 2018 року. З цього дня починається реєстрація кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація, яка завершується опівночі останньої п'ятниці перед голосуванням.

     До 9 лютого 2019 року буде оголошено остаточний список претендентів на пост глави держави. До 3 червня 2019 року новообраний президент вступає у повноваження із складенням присяги на урочистому засіданні Верховної Ради України.

     Порядок виборів Президента України визначається відповідними статтями чинної Конституції України, а також Законом України «Про вибори Президента України».

     Керуючись ч. 9 ст 11 ЗУ "Про вибори Президента України" та з метою належної організації роботи суду під час виборчого процесу чергових виборів Президента України та забезпечення своєчасного розгляду невідкладних справ у вихідні, неробочі та святкові дні, Київським районним судом м. Полтави затверджені графіки чергування суддів та працівників апарату суду.

     Для відвідувачів суду створено розділ, в якому є зразки позовних заяв, інформація про чергові вибори, графіки чергування, інформація про виборчі дільниці та роз’яснення деяких питань у справах, пов’язаних з виборчим процесом.