flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 жовтня 2018 року проведено День відкритих дверей для школярів 7 класу Полтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 ім. Т.Г. Шевченка

30 жовтня 2018, 16:36

В Київському районному  суді м. Полтави 30 жовтня 2018 року проведено День відкритих дверей.

Такий захід проводиться з метою набуття учнями навчального закладу необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до права.

 

Участь у заході прийняли учні 7-го класу Полтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 імені Т.Г. Шевченка спільно з класним керівником Логвиновською Світланою Валеріївною.

Гідом для учнів стала прес-секретар суду Калініченко Лілія Вікторівна, яка зустріла школярів та розпочала ознайомлення з роботою суду зсередини.

Розпочинаючи даний захід Лілія Вікторівна стисло  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Першим кроком цього ознайомлення став пропускний пункт до приміщення суду, на вході якого знаходиться охорона та який облаштований металодетектором. Ознайомила з правилами пропуску осіб до приміщення суду, з інформаційними стендами, що знаходяться біля охорони, та розповіла про їх значення та необхідність.   

 

Далі школярам проведено екскурсію приміщенням суду.

В канцелярії суду секретар судового засідання Андрусенко Ірина Михайлівна розповіла як реєструється поштова кореспонденція, яка надходить на адресу суду.

Секретар суду зі справ про адміністративні правопорушення розповіла про вчинення малолітніми особами адміністративних правопорушень та навела приклади розгляду справ, які перебували в суді.

Школярі мали можливість відвідати архів суду. Архіваріус Тараненко Світлана Володимирівна розповіла про порядок зберігання та знищення  судових справ.

Далі школярі відвідали залу судового засідання, де Лілія Вікторівна розповіла про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам. Розповіла  про основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, про структуру та організацію роботи суду.

Наприкінці заходу зі школярами була проведена інтерактивна гра «Справедливці» в рамках проведення заняття «Урок Справедливості», завданням якого було продемонструвати на конкретному прикладі, що можуть бути різні точки зору на одну ситуацію і для вирішення спору потрібен суд.

По завершенню зустрічі школярі отримали солодощі, і в свою чергу, разом зі своїм класним керівником подякували організаторам за цікавий, пізнавальний та насичений захід.