flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Полтаві відбудеться церемонія відкриття фотовиставки "Пробація. Можливості для змін"

11 жовтня 2018, 11:21

     11 жовтня  2018 року у Полтаві відбудеться церемонія відкриття Національної фотовиставки "Пробація. Можливості для змін".

     На виставці будуть презентовані фото та відеоматеріали – світлини та зворушливі історії життя людей, які опинилися у конфлікті з законом і отримали другий шанс на пробації, залишившись на волі, або були ізольовані у місця несвободи. Такі історії демонструють, що, попри все, людині варто давати шанс на виправлення та можливість залишитись у своїй  громаді.

     Пробація – новий термін в українському законодавстві. У широкому розумінні – це відповідальність особи за скоєний злочин без позбавлення волі. Адже ми знаємо, що не кожен, кого суд визнав винним, становить небезпеку для суспільства. Система пробації передбачає роботу з особами, які скоїли злочин, без ізоляції їх від суспільства – надання їм соціальної і психологічної підтримки та допомоги. І, звісно, це нагляд і контроль за особою під час перебування на пробації. 

     Церемонія відкриття відбудеться 11 жовтня о 16:30 у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Котляревського (вул. Небесної Сотні 17).

     Від Київського районного суду м. Полтави участь в даному заході прийме голова суду Шиян Володимир Миколайович.

     Фотовиставка буде відкрита 12-24 жовтня. Вхід – безкоштовний.

     Фотопроект реалізовано за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, компанією "Агрітім Канада Консалтинг" у співпраці з Міністерством юстиції Україні.