flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар для суддів місцевмх судів

20 листопада 2017, 09:29

         17 листопада 2017 року, в конференц-залі Прем’єр Готелю Palazzo Координатором Проектів ОБСЄ в України, в рамках реалізації проекту «Допомога у забезпеченні принципів верховенства права та прав людини у законодавчій та судових практиках» проведено семінар для суддів місцевих судів на тему «Єдність судової практики в контексті конституційної реформи в Україні: виклики та перспективи».

          В семінарі прийняли участь судді Київського районного суду м. Полтави Шиян Володимир Миколайович, Васильєва Любов Миколаївна, Калько Олександр Сергійович, Куліш Юрій Вікторович, Миронець Олена Костянтинівна. 

         Представникам суддівського корпусу було прочитано серію ознайомчих лекцій з питань конституційної та судової реформи в Україні, теорії суддівського розсуду, концепції суддівської правотворчості, а також, загальної філософії прав людини.

         Відкриття семінару розпочалося з вітальних слів судді Конституційного Суду України Шевчук Станіслава Володимировича та голови Апеляційного суду Полтавської області Гальонкіна Сергія Анатолійовича.

         Лекторами семінару виступали Шевчук С.В., д.ю.н., суддя Конституційного Суду України, професор, член – кореспондент НАПрНУ, суддя Європейського Суду з прав людини ad hoc; Гуменюк В.І., к.ю.н., суддя Верховного Суду України, Заслужений юрист України; Пошва Б.М., суддя Верховного Суду України, Заслужений юрист України; Кухнюк Д.В., к.ю.н., адвокат, доцент кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Савчин М.В., д.ю.н., професор, директор Науково – дослідного інституту порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету.

         Даний захід спрямований на посилення спроможності суддівського корпусу України та представників юридичної професії забезпечувати сталість судової практики і, відповідно, захист прав людини. Триваючі конституційна та судова реформи, формування нового складу Верховного Суду, а також очікувана модернізація національного процесуального законодавства ставлять перед судовою гілкою влади нові виклики та вимагають від неї здатності ефективно та повно забезпечити реалізацію права особи на справедливий суд.