flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки проведення Дня відкритих дверей

14 листопада 2011, 14:18

 03 листопада 2011 року в рамках всеукраїнської акції «День відкритих дверей у суді» в приміщенні Київського районного суду м. Полтави був проведений День відкритих дверей. Першими учасниками цього заходу стали учні 10-го класу Полтавської гімназії № 32 та студенти юридичного відділення Аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії.

Студентів зустрічала керівник апарату суду Швидка О.М., яка ознайомила їх з структурую та організацією роботи суду, роботою автоматизованої системи  «Діловодство у місцевому загальному суді». Керівник апарату суду розповіла майбутнім юристам про засади здійснення правосуддя, застосування та дотримання нормативно-правових актів. Крім того, студенти ознайомилися зі статистикою розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення, порядком їх прийому, оформлення, розгляду.

Після екскурсії приміщенням суду студенти мали змогу бути присутніми в судовому засідання по кримінальній справі, підсудні по якій молоді дівчата 17 та 19 років обвинувачуються в скоєнні злочинів проти власності. Справа слухалась під головуванням судді Куліша Ю.В.

Заступник керівника апарату суду Хмелюк Т.В. провела школярам екскурсію приміщенням суду, учням наглядно були продемонстровані зали судових засідань.

Хмелюк Т.В. звернула увагу дітей на їх відповідальність перед законом, навела приклади конкретних кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, по яким до відповідальності притягувалися неповнолітні особи. Розповіла про цивільно-правовий статус неповнолітніх осіб. Наприкінці зустрічі, учням були роздані пам’ятки про відповідальність неповнолітніх осіб.

Помічник заступника голови суду Кравченко О.М. розповіла студентам та учням про порядок фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів. 

Перед учнями та школярами виступив також заступник голови Київського районного суду м. Полтави Антонов А.В., який розповів про штатний склад суду, більше детально зупинився на порядку зайняття посади судді суду загальної юрисдикції. Наприкінці виступу заступник голови суду подякував  учням, вчителям та студентам за участь в заході та висловив сподівання, що подібні зустрічі стануть доброю традицією Київського районного суду м. Полтави.