flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем Державності України!

28 липня 2022, 09:10

З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!

У четвер, 28 липня, Україна вперше відзначає День державності День української державності відзначається того ж дня, що й День хрещення Київської Русі – України. Саме в Україні починалося православ'я, тут узяла початок старослов'янська мова, правонаступницею якої стала сучасна українська мова. Тут розпочалася і наша державність.

Що таке українська державність? Це тисячолітня історія багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою та своїми героями.

Давня Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна, сучасна незалежна Україна..... Це все наша державотворча традиція. Сьогодні ми знову творимо історію, захищаючи нашу Державу, наш історичний вибір і наше життя.

Українці незалежні, вільні, сильні та неподільні. Українська держава є і буде, а всі вороги - як роса на сонці під ударами нашої зброї.  Нам точно усміхнеться доля, адже ми самі вирішуємо якою вона буде. Єдність, потужність, сміливість, успішність - це синоніми української держави.

Ми витримаємо всі випробування і здолаємо всі перешкоди, щоб захистити найдорожче - нашу державу, землю й свободу!