flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опубліковано Закон, яким спрощено процедуру вступу осіб на посади державної служби в умовах воєнного стану

19 травня 2022, 11:46

19 травня 2022 року в газеті «Голос України» опубліковано Закон України від 12 травня 2022 року №2259-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо забезпечення керованості державою в умовах воєнного стану, зокрема, можливості оперативно призначати осіб на посади державної служби без проведення конкурсу.

З 20 травня 2022 року, відповідно до внесених змін, особи, в умовах воєнного стану, призначаються на посади державної служби на підставі:

  • поданої заяви;
  • заповненої особової картки встановленого зразка;
  • документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

При  цьому, особа, яка претендує на зайняття посади державної служби у період дії воєнного стану не подає декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та документ про підтвердження рівня володіння державною мовою.

 

Повідомляємо, що Київський районний суд м. Полтави має вакантними три посади секретаря судового засідання. Всю детальну інформацію Ви можете отримати в керівника апарату Київського районного суду м. Полтави за адресою: м. Полтава, пров. Хорольський, 6, каб. № 9.