flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАЖЛИВО! Щодо роботи суду під час воєнного стану

28 лютого 2022, 16:06

   Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Ст. ст. 10, 26 Закону України «Про  правовий режим воєнного стану» визначено, що у  період воєнного стану не можуть бути припинені повноваження судів.  Правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України.

Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

У разі неможливості здійснювати правосуддя судами, які діють на території, на якій введено воєнний стан, законами України може бути змінена територіальна підсудність судових справ, що розглядаються в цих судах, або в установленому законом порядку змінено місцезнаходження судів.

Створення надзвичайних та особливих судів не допускається.

 

Таким чином, звертаємо вашу увагу, що Київський районний суд м. Полтави продовжує працювати у період воєнного стану в штатному режимі.

Про зміну режиму роботи Київського районного суду м. Полтави у період воєнного стану буде проінформовано на веб-сайті суду.

 

Зберігайте спокій та бережіть себе!