flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!

16 лютого 2022, 08:21

     Підпунктом ґ пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» (далі - Закон) визначено, що присяжні під час виконання ними обов’язків в суді, є суб’єктами на які поширюється дія даного Закону.

Відповідно до роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції від 30.01.2020 року №44-07/3143/20, особи, які включені до списку присяжних та протягом року не були залучені судом для участі у здійсненні правосуддя, не є суб’єктами декларування, та не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларацію). Тобто, присяжні є суб’єктами декларування виключно під час виконання ними обов’язків в суді.

Тому, звертаємо Вашу увагу, що присяжний, який протягом 2021 року був залучений для участі у здійсненні правосуддя судом, має подати до 01 квітня 2022 року декларацію за минулий рік, шляхом заповнення її електронної форми у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Присяжний, який не був залучений протягом 2021 року для здійснення правосуддя судом, відповідну декларацію не подає.

 

Перед заповненням електронної форми декларації рекомендуємо попередньо ознайомитися з Формою декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Порядком заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування а також із роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції про заповнення декларацій майнового стану, що розміщені на веб-сайті НАЗК.